Loomakliinik innovatsiooni teel

Loomakliinik on Sakus töötanud juba kolm kuud, veterinaararstid Jaak Jõks ja Sven Müürsepp on oma meeldiva rutiini leidnud. Operatsioonid vahelduvad vaktsineerimiste ja kiipimistega.

Patsientide hulgas on ka 10aastane kaukaasia lambakoerast Aura.

Omanik jutustab: „Aural olid tagajalad haiged juba aastaid, tal oli raske jalgu alla võtta. Liikumise alustamine ja trepist tõusmine tegid valu. Enne veebruaris Sven Müürsepa poole pöördumist jäi Aura päris viletsaks. Ravikuuriga alustades soovitas Müürsepp koerale ka massaaži teha – et saada paremat tulemust. Pärast loomamassööri külastamist paranes koera enesetunne märgatavalt, nii et planeeritud 4-5 korrast jõudsime käia vaid kolm korda. Rohkem polnudki vaja. Me abikaasaga oleme sellise tulemusega väga rahul.”

Loomaarst Sven Müürsepp: „Liigeste probleem oli Aural aastaid. Abi on saadud nii liigeseprotektoritest kui mittesteroidsetest põletikuvastastest preparaatidest. Seekord proovisime massaažiga. Külastasin Aurat viimati aprilli algul, et saada kinnitust, kuidas kompleksne ravi on mõjunud. Loom ei longanud. Tema liikuvus oli eakohane – oli oluliselt paranenud. Ning liigeseprotektorite ja massaažiga saab ka edaspidi ravi edukust suurendada.

Kliinikus on vibratsioonitehnika, mille abil looma lihastoonust tugevdada. Sama aparaat on erirežiimil sobiv ka soodsaks massaažiks. Meil on kujunenud meeldiv koostöö massööriga – saame patsientidele pakkuda taastusraviteenuseid, mis aitavad looma paranemisprotsessi kiirendada. Mitmed Tallinna kliinikudki on koostöövalmis ja jagavad infot oma patsientidele. Näiteks kolleeg Västriku kliinikust oli rõõmsalt tänulik võimaluse eest ortopeedilisi patsiente vajadusel edasi meile taastusravile suunata.”

Loomamassöör Jaanus Nõgene: „Aura on tubli ja kuulekas kaukaasia lambakoer. Kui omaniku ja koera suhe on paigas, jääb massaažiks piisavalt aega. Ning kasutasin Aura teraapias ka refleksoloogiat. Rõõmustan väga koera parema enesetunde üle.

Vallas on mitmeid koeri, kes Saku loomakliiniku kaudu minu käe alt läbi käinud, kelle enesetunne on paranenud ja eluiga pikenenud.”

JAAK JÕKS

(Saku Sõnumid aprill 2009)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga